Scherpe analyse als fundament
U bent hier: Gezond Bedrijf » Over Gezond Bedrijf » Jeanet Rink

Jeanet Rink

Jeanet Rink (1965) is de drijvende kracht achter Gezond Bedrijf. Als accountant voor Ernst&Young leerde zij de organisaties in de gezondheidszorg (ziekenhuizen, GGZ, VG, medische maatschappen, zorgverzekeraars) van binnen en van buiten kennen. Door dat inzicht en haar scherpe analyse ontstond bij die organisaties groot vertrouwen in haar advieskwaliteiten.

Zo kreeg ze steeds meer vragen die het accountantswerk overstegen. Bij problemen (zoals ernstige interne conflicten) bleek haar inbreng heilzaam voor iedereen. In alles richt zij zich namelijk op het gezond maken van de organisatie.

Jeanet Rink brengt oplossen van conflicten dichterbij. Een paar sterke punten: gevoel voor menselijke verhoudingen, weten wat partijen verdeelt en bindt, kennis van wet- en regelgeving, doortastend, professionele betrokkenheid.

De laatste 15 jaar heeft zij zich steeds verder bekwaamd als mediator in de gezondheidszorg. Verder begeleidt en adviseert ze (para) medische praktijkhouders met vraagstukken over strategie, financiën, samenwerken en communicatie.
Mediation doet zij ook bij conflicten in niet-zorggerelateerde organisaties. Zij volgde verschillende opleidingen, onder meer bij de Merlijn Groep en Phoenix (Utrecht).

Jeanet Rink is een ervaren docent, onderzoeker en assessor aan de Hanzehogeschool in Groningen. Verder is zij lid van de Raad van Toezicht van Lentis. Daarnaast geeft ze lezingen en masterclasses. Voor haar masterstudie (executive master MBA Health (Erasmus Universiteit Rotterdam) deed zij in 2013 onderzoek naar de vorming van regiomaatschappen met als doel om later gedoe te voorkomen (pre-mediation).

Opdrachtgevers komen bij haar op doorverwijzing van Arag, DAS, Movir, VvAA, Arbodiensten, KNMG, de Orde van Medisch Specialisten, zorgverzekeraars, advocaten en accountants, en natuurlijk omdat opdrachtgevers aan anderen over haar vertellen.