Scherpe analyse als fundament
U bent hier: Gezond Bedrijf » Over Gezond Bedrijf » Jeanet Rink

Jeanet Rink

Jeanet Rink (1965) is de drijvende kracht achter Gezond Bedrijf, ziel en zakelijkheid in de zorg. Na haar studie economie en rechten startte zij eind jaren ’80 haar loopbaan als trainee-accountant bij Ernst&Young (EY). Bij EY leerde zij organisaties in de gezondheidszorg (ziekenhuizen, GGZ, VG, medische maatschappen, zorgverzekeraars) van binnen en van buiten kennen. Door dat inzicht en haar scherpe analyse ontstond bij die organisaties groot vertrouwen in haar advieskwaliteiten.

Zo kreeg ze steeds meer vragen die het accountancy-vak overstegen. Bij problemen (zoals ernstige interne conflicten) bleek haar inbreng heilzaam voor iedereen. In alles richt zij zich namelijk op het gezond maken van de organisatie.

Jeanet Rink brengt oplossen van conflicten dichterbij. Een paar sterke punten: gevoel voor menselijke verhoudingen, weten wat partijen verdeelt en bindt, kennis van wet- en regelgeving, doortastend, professionele betrokkenheid.

De laatste 18 jaar heeft zij zich helemaal toegelegd op mediaton in de gezondheidszorg. Verder is Jeanet procesbegeleider van fusies tussen medisch specialitische vakgroepen vanuit verschillende ziekenhuizen. Ook begeleidt ze kwaliteitsdagen. Daarnaast is Jeanet een veelgevraagd sparringpartner voor medici met vraagstukken over samenwerken, communicatie en hun loopbaan.

Jeanet Rink is een doorgewinterde docent-onderzoeker op de Academie voor Sociale Studies op de Hanzehogeschool in Groningen. Voor haar masterstudie (executive master MBA Health (Erasmus Universiteit Rotterdam) deed zij in 2013 onderzoek naar de vorming van regiomaatschappen met als doel om later gedoe te voorkomen (pre-mediation). Jeanet blijft zich voortdurend ontwikkelen; zo volgde zij begin 2024 de leergang -Ombudsfunctionaris in breed perspectief- aan de Universiteit van Utrecht.

Opdrachtgevers komen bij haar op doorverwijzing van Arag, DAS, Movir, VvAA, Arbodiensten, KNMG, de Federatie voor Medisch Specialisten, de NHG, zorgverzekeraars, advocaten en accountants, en natuurlijk omdat opdrachtgevers aan anderen over haar vertellen.